Training FOCUS octombrie 2012


În luna octombrie 2012 FOCUS a organizat un training de specialitate pentru personalul sau, realizat sub forma unui schimb de experienţa cu un alt ONG, Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi care gestionează numărul unic 116123 – linie telefonica gratuită de urgenţă pentru sprijin emoţional oferit copiilor şi adolescenţilor.

Obiectivul comun al celor doua organizaţii este de a sprijini o categorie importantă a populaţiei vulnerabile şi de risc: minorii.

Vizita de lucru s-a dovedit a fi un instrument practic şi eficient. Obiectivul a fost acela de a permite celor două organizaţii să-şi îmbunătăţească atât calitatea cât şi eficienţa intervenţiilor pentru copiii în nevoie şi familiile acestora, de a învăţa unii de la alţii şi de a beneficia de modele de bune practici.  Fără îndoială, schimbul de bune practici realizate în timpul vizitei s-au dovedit de bun augur pentru ambele părţi, ca urmare a împărtăşirii experienţelor şi practicilor solide. Mai mult, un protocol de colaborare a fost încheiat între organizaţiile noastre, formalizând astfel sprijinul acordat reciproc pentru o mai bună asistenţă şi intervenţie. Prin urmare, Helpline-ul 116123 va oferi sprijin emoţional atunci când, în urma unor evenimente scăpate de sub control, situaţia o va impune.