In perioada 24-26-mai 2013 a avut loc, la Mănăstirea „Brâncoveanu”, a-III-a Conferina Natională cu tema „Prevenirea Suicidului”


In perioada 24-26-mai 2013 a avut loc la Mănăstirea „Brâncoveanu” în cadrul Academiei „Mitropolit Antonie Plămădeală”,Sambata de Sus,a-III-a Conferina Natională cu tema „Prevenirea Suicidului”. Conferinta a fost  organizată de Asociatia de Suicidologie-Centrul de Prevenire a Tentativelor de Suicid la Copii si Adolescenti , Spital Clinic de Psihiatrie „Prof.dr. Alex. Obregia” împreună cu Directia Generală de Asistentă Socială a Municipiului Bucuresti si Patriarhia Română.

Grupul de lucru a reunit specialisti de marca din domeniul academic public si  privat alaturi de reprezentantii institutiilor de stat cu putere de decizie.

Este de retinut prezenta celor doua reprezentante ale Institutului de Stiinte ale Educatiei din Chisinau ce au adus un plus de valoare prin lucrarile prezentate in domeniu cercetarii si practicii. Protocolul de colaborare incheiat de catre Asociatia de Suicidologie cu aceasta institutie ne onoreaza dar ne si obliga la un parteneriat real, constructiv din punct de vedere profesional.

Lucrările Conferinţei din 2013 au reiterat necesitatea elaborării unei strategii comprehensibile naţionale de prevenire a suicidului de către instituţiile responsabile în acest domeniu socio-medical şi spiritual.

DSCN1405  DSC00068