ATELIER DE PSIHOSOMATICA LA COPII SI ADOLESCENTI


Intre 24-27 martie a avut loc la Bucuresti, Conferinta Nationala de Medicina Familiei , editia a XII-a, sub deviza “Medicina de familie – echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”. Organizatorii sunt Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov  (AMFB) si Societatea Nationala de Medicina de Familie (SNMF).
Grupul de Sanantate Mintala al SNMF a initiat la aceasta editie o serie de ateliere cu tema generala “Elemente de psihosomatica la copil si adolescent”,  in colaborare cu domnul profesor doctor Coriolan Ulmeanu  si doamna doctor Elena Branaru,profesionisti cu experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Entuziaste, dr. Ileana Efrim si dr. Irina Radu, medici de familie, au reusit sa mobilizeze peste 40 de colegi la primul atelier care s-a bucurat de un mare interes si de dorinta unanima a celor prezenti de a continua.
Chestionarea fireasca asupra originii psihologice a unor simptome si  suferinte ale copiilor si adolescentilor, viitorii adulti, si deprinderea medicilor de familie in a diagnostica tulburarile psihosomatice cat mai precoce si a indruma pacienii catre specialistul cel mai antrenat in a trata, reprezinta cheia succesului in recuperarea acestor pacienti.
IMG_3459

Urmatorul atelier din serie va avea loc pe 22 aprilie 2016, detalii la www.snmf.ro, sectiunea sanatate mintala, contact sanatatemintala@snmf.ro